jump to navigation

Quelle International March 10, 2009

Posted by Alt.L in Uncategorized.
trackback

meckseper1

Nu ştiu la alţii cum a fost, dar eu am crescut în arizii ani ’80 visând printre altele la minunăţiile societăţii de consum detaliată pe categorii în sutele de pagini din enormele cataloage Neckermann şi Quelle International, de obicei de vreun an-doi în urmă (încă la modă, totuşi, mai ales jucăriile). Aceste cataloage erau un semn că undeva, în alt sistem solar, oamenii duc vieţi colorate şi îndestulate. Acesta era pentru mine restul lumii: cataloage Quelle unde oamenii trăiesc fericiţi pagină după pagină, sezon după sezon. Şi le mai foloseam când reparam cărţi şi trebuiau presate sub ceva greu ca să prindă lipiciul bine.

Dar nu cred că dezgropam curând acestă amintire dacă astă toamnă nu m-aş fi trezit faţă-n faţă cu fantasmele copilăriei mele la MOMA, of all places. Exponatul în cauză era un un panou cât un perete, care reprezenta o pagină de Quelle mărită la proporţii absurde. Visul devenit realitate. Right.

Advertisements

Comments»

1. Pinocchio - March 10, 2009

Chiar asa, de la distanta catalogul Quelle se vedea cu totul altfel. Acum, trecind pe Sonnenstrasse, nici prin cap nu mi-ar trece sa intru in magazin…

(Ah, si nu pot sa nu-mi amintesc de erotica sectiunii cu dessou-uri… si cel mai amuzant a fost sa aflu, nu foarte demult, ca nu eram nici pe departe singurul care vedea lucrurile asa, hihihi…)

2. calatoare - March 10, 2009

oh, nici pe departe! hihi 🙂

3. mona - March 20, 2009

misto asta: “oamenii traiesc fericiti pagina dupa pagina”. bravo!

4. calatoare - March 20, 2009

🙂

5. arakelian - March 22, 2009

ooo, primul necherman chel (ca se pronuntsa qvelle am aflat multi ani after..) , deci primu l-am gasit la croitoreasa. Vechi, de 10 ani . SI ma uitam… si rasfoiam… erau acolo numai minuni! Matusha mea croitoreasa reusea sa dezlege unele mistere si sa le puna in realitate: taioru mamei, rochia vecinei…jucariile si pantofii erau ceva de vis, mashini, chestii/scule pt bucatarie care nici nu credeam ca exista.

Aveam un verisor in Germ. Stiam de ce se dusese… nu ma gandeam ca sa traiasca asha, io credeam ca s-a dus sa le vada!

6. calatoare - March 24, 2009

întocmai 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: