jump to navigation

25 de cuvinte February 21, 2009

Posted by Alt.L in Uncategorized.
trackback

Ce se poate scrie în 25 de cuvinte: o povestire, o idee de scenariu, rezumatul unei cărţi, articol, producţii artistice, etc. Iată nişte exemple:

Espresso stories: fraze-povestiri de maxim 25 de cuvinte care aruncă cititorul în hăţişul propriilor experienţe, iele şi năluci. The Dinosaur e într-adevar o bijuterie.

Exista un website (nu mai am linkul) cu rezumate de maxim 25 de cuvinte pentru filme sau opere literare: Trei surori era pe scurt: “Trei surori visau să plece la Moscova. N-au mai ajuns.Livada cu vişini: “Povestea drobului de sare dar cu o livada. În Rusia.”

Mă întreb, dacă ar fi fost cazul, oare cum ar fi propus Bulgakov ideea pentru Maestrul şi Margareta: “Într-o zi, dracul descinde la Moscova să terorizeze filistinii şi să-l reunească pe Maestru cu muza lui. Totul începe din cauza uleiului vărsat de Anuşka.”

***

Advertisements

Comments»

1. Andreea - January 11, 2010

Cred ca daca mi-ar fi cerut cineva sa rezum Trei surori in 2 fraze cam asta as fi zis si eu. Restul e compus din floricele 🙂 Ce e drept floricele merita timpul petrecut citind iar din astea 2 fraze nu afli prea mult, desi surprind esentialul, nu reusesc sa surprinda esenta 🙂 Cu toate astea sint pentru experimentele de genul asta, mi se par interesante si in linie cu “spiritul vremilor”.

M-a distrat descrierea de la M&M (asta e un “expresso title” pentru Maestrul si Margareta 🙂 ), e perfecta. Are fix 25 de cuvinte 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: