jump to navigation

Trivialităţi November 9, 2008

Posted by Alt.L in Uncategorized.
trackback

pruna

Animalul din dreapta e o prună. Cana e cât o cană iar mărul e relativ mare.

În câtiva ani, expresia “a vorbi cu prune-n gură” o să fie un nonsens absolut.

Advertisements

Comments»

1. vera cimpeanu - November 12, 2008

Ca atitea altele. Am cunoscut o domnisoara care mi-a spus (era sa fac infarct) ca nu stie cum miros trandafirii. Ce sa mai zic de frezia…A-PO-CA-LIP-SA!
Si pun pariu ca pruna – mare si atractioasa – nu avea nci un gust si nici un miros de pruna.

2. alt.L - November 12, 2008

Nu avea miros, dar in mod ciudat chiar avea gust de prună… Tot mâncam la ea si nu se mai termina şi aşa mi-am dat seamă că, din punctul meu de vedere, nici nu mai mănânc ce cred eu că ar fi o prună, ci un cu totul alt fruct. Ştiu că discuţia despre gustul fructelor şi legumelor din ‘străinătate’ e un clişeu, dar adevărul e că o lume a formei, gustului şi mirosului e pe cale de dispariţie (inclusiv acasă, cred)…

Nepotului meu de exemplu nu-i plac căpşunile pentru că le-a pus în categoria fructelor acrişoare. Într-adevăr, în şapte ani, oricât am încercat, nu am găsit căpşuni dulci. Nu mai există un sezon al căpşnilor… Mă uit la ele cu jind, sunt roşii (şi foarte mari!), *miros* a căpşuni, dar poţi să acreşti ciorba cu ele (all year long).

La un moment dat, scoţând portocalele din punga lor, mi-a căzut ochii pe un text cu litere mici care avertiza că au fost “color enhanced” cu nu ştiu ce smac. Go figure.

Trandafirii sunt suberbi, dar în cea mai mare parte nu au miros. Se ofilesc brusc în trei-patru zile (dacă ai grijă de ei) şi parcă le cade capul.

În rest, ca-n vorba bancului cu Bulă, avem de toate…

3. vera cimpeanu - November 13, 2008

Nu zic de ‘strainatate’, zic ‘de acasa’. De rosii, de telemea, de pere, de merele golden verzi, ionatane, strugurii Hamburg, de toate fructele si legumele si aproape toate florile de aici.

4. arakelian - November 13, 2008

“color enhanced”= cica e un spray. Adica ei culeg fructele verzi, le suie in tir. Cand intra tiru in tsara, baga spray-u in tir. In 1-2 zile se coc rapid si arata bune si bine pe taraba. Cred. Daca nu confund procedeul.

Citisem undeva, o poveste frumoasa. In care o araboaica certa copilu: de ce ai cules atatea portocalele? stii ca in 2 zile se strica?

io capsunile le miros. In Buc. daca stii sa le ochesti, mai apar capsuni de tsara. Sunt cele mai mici din piatsa, si pline de pamant. Si cele mai eftine – ca nu le apreciaza lumea. De, morcovu de import e gata spalat.

5. Kat - November 21, 2008

Daca si falcile se vor adapta la dimensiunile prunelor (poate in dauna materiei cenusii), expresia ar ramane valabila…Distopia 2150 anno domini

6. calatoare - November 23, 2008

arakelian: da, e un spray. eeek! avea dreptate araboaica. cel mai rau e cand sunt putrede pe dinauntru dar arata f bine pe dinafara. in plus, le pun in niste plase portocalii care le mai accentuaza culoarea (ele fiind de fapt galbene…). capsunile au miros dar n-au gust. da, imi plac gramajoarele de capsuni de pe tarabele in amzei… nu vreau sa fac prea mare teravura pe tema asta dar chiar mi se pare ca e o lume a gustului si mirosului care dispare.

kat: LOL! in fond, poti sa stii cum ne-om mai fi schimbat si noi? 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: