jump to navigation

După-amiaza unei călătoare August 20, 2008

Posted by Alt.L in Uncategorized.
trackback

Duminică la ora 3

Din cafea în cafea, Parisul într-o zi şi jumătate.

Advertisements

Comments»

1. vera cimpeanu - August 21, 2008

Doresc imediat sa aflu daca aceasta poza este recenta. Caci pare o cafenea frantzuzeasca. Si nu pot procesa prezenta pachetelor de tzigari de pe masa. Vrei sa zici ca nu respecta magaria de lege nazista cu privire la fumatul in spatii publice? Mi se pare prea frumos sa fie adevarat, cind toti nebunii, mult mai independenti si mai ai dracului decit frantzujii (italienii, irlandezii, englezii), au respectat-o si o respecta. Voi fi acolo in noiembrie si voiesc sa stiu la ce sa ma astept. Merci.

2. calatoare - August 21, 2008

Hehe, poza este făcută chiar acum câteva zile, la Café de Flore, la o masă afară. Cu fumatul în Franţa e în felul următor: nu se fumează înăuntru, dar se fumează la mesele de afară (peste tot, chiar şi la sandwicheries), unde de altfel e cel mai plăcut să stai chiar şi acum în august. La unele cafenele se fumează doar în primul rând de mese (dar tot afară).

Dacă nu fumezi, la Café de Flore merită să stai înăuntru, pentru atmosferă.

3. Zaza - August 23, 2008

Of. La Flore, Deux Magots, Closerie etc, terasele sunt încălzite. Merge şi pentru noiembrie, sigur.

4. vera cimpeanu - August 23, 2008

Da, da. Fac o lista cu terasele incalzite, din timp, dar va trebui sa aflu (contez pe dumneata, Mlle De Reac, sa-mi dzici dupa ce revii in oct.) cum se procedeaza sa ai masa de la strada, daca la cele lipite de cafine nu te lasa. Ce oroare! La Paris, la cafenea!

5. Zaza - August 24, 2008

Cu tupeu. First came, first served.

6. calatoare - August 24, 2008

În principiu ai voie la toate mesele de afară, chiar şi la cele lipite de cafenea (de ex., unde am fumat noi fumul intra oricum în cafenea prin geamurile larg deschise…), dar sunt unele cafenele unde mesele de fumatori sunt cele din primul rând dinspre stradă (mie mi s-a întâmplat la una singură). Oricum, dacă nu te aşezi la masa bună, îţi spun ei. Nu m-aş stresa deloc, având în vedere că francezii sunt încă în număr covârşitor fumători… La cafenelele unde nu am văzut deloc scrumiere pe mese am întrebat dacă se fumează şi răspunsul a venit de fiecare dată sub forma unei scrumiere aduse imediat la masă şi al unui zâmbet…

Dar la Bruxelles, de exemplu, încă găseşti cafenele unde se fumează înăuntru. Câtă destrăbălare! 🙂

7. Zaza - August 24, 2008

Ah, sweet Résistance.

8. alt.L - August 24, 2008

Hehe! Belgieni încăpăţânaţi 🙂

Apropo, am remarcat că pe pachetele francofone scrie direct “Fumer tue” — nu e loc de nici un ‘poate’. Bizar. Oameni nelitigioşi.

9. vera cimpeanu - August 24, 2008

peripatetika, zaza, alt L – merci. Abia astept. Nu la Flore, probabil, ci vis-a-vis.
La BXL, in cartierul Bursei, bineinteles.

10. Zaza - August 24, 2008

Vera, la Lipp?

La BXL la Roy d’Espagne, în toată cârciuma nu numai pe terasă.

11. vera cimpeanu - August 24, 2008

Ma gindeam, da. Zici sa nu? oricum, tu agiungi mai intii si dai un report com-pre-hen-siv (urasc acest cuvint pe romaneste; voiu sa dzic ‘complet’) la-ntoarcere, merci de-acu.
Nu stiu care e Roy d’Espagne, zi-mi svp.

12. Zaza - August 24, 2008

Doamnă, atenţiune:

Braseria le Roy d’Espagne e fix în Grand’Place: http://www.roydespagne.be/

Iar la Lipp e minunat, de ce nu… deşi dacă mă întrebi pe mine tot la javrele de la 2 Magots m-aş duce să şăd.

Cât despre Parigi, nu ştiu încă foarte clar, se profilează ameninţător şi decavant botezul madrilen: pot să refuz? Păi se cade?

Uf, şi cine zice botez, zice scapulaire şi timbale şi alea alea. Naşă, ce să fac.

13. vera cimpeanu - August 24, 2008

De Reac, o sa aratzi mirifica la moment si apoi in poze, cu palarie si manusi (mitene, sper). Asa ca nu conteaza o cheltuiala , doo, neprevazute si demesurate.
O sa ma uit dupa regele dumitale iberic in piata mare, nu tin minte, de fapt, nici un nume de cafine de acolo, strange, n’est ce pas? Poate merg si la Flora si doi magotzi, dar mi-am propus Lipp cette fois ci si Sarah Bernhard. Si altele, mici, care-mi ies in drum cind voie cafe si/sau pipi.

14. Zaza - August 24, 2008

Hahaha! Vera, zi drept, te prăpădeşti după şucrută… aşa e?

15. Zaza - August 24, 2008

PS: Dadada, să urle plodul deasupra cristelniţei şi să vedeţi voi atuncea bal când o să-l scap pe jos ca Ducesa din Wonderland.

16. Zaza - August 24, 2008

PS2: Fără piper!

17. vera cimpeanu - August 25, 2008

Cu riscul sa te ennuyez a mort, nu, nu-mi prea place. Nici cu, nici fara. Piper. Nu zic ca e REA, da’ nu ma omor de loc. In zecile de calatorii frantzozeshti, am mincat o singura data. La birt, bunintzeles si amicii cu care eram au zis ca era excelenta.
Gasesc mult mai multumitoare varianta de varza acra romaneasca, in apa cu sare. Nu mai dzic ca e si mai eftina. Si sigur mai sanatoasa.
Daca scapi bebe pe faiantza, il faut prevenir les dames: mama si bunica. Ale tale, care vor trebui sa preia obligatiile morale, pe care tu nu le vei putea onora de la inchisoarea de femei din Tirgshor (sau poate te tzin aia intr-o taule iberica) si sa mai ingrijeasca – de tanzantan – bietul paraplegic. Mai bine nu-l scapa, sau anunta ca nu esti capace sa il tzii safe si da altora chestia in brate, tu raminind, cum ziceam, sa privesti relaxata si eleganta, cu palarie si manusi, agitatiunea celorlalti. Cu pahare de sticla, E-VI-DENT.

18. Zaza - August 25, 2008

Vera,

Îţi răspund imediat. La mine: risc să mă lungesc.

19. calatoare - August 25, 2008

Ah, puteati sa va lungiti cat voiati! Ca la o cafeluta virtuala. Eu am disparut pentru ca intre timp am trecut oceanul, cu o ultima escala lunga in Europa, Europa! Acum ma dezmeticesc la o cafea cu cardamon 🙂

20. Zaza - August 25, 2008

Hai noroc: sper că n-are toartă ceaşca ta.

21. calatoare - August 27, 2008

Are. E de rau? 🙂

22. Zaza - August 27, 2008

Nu, dar încearcă şi-n finjan. I se schimbă gustul cu totul.

23. vera cimpeanu - August 28, 2008

Peri, scusi, da’ zaza asta ma ispiteste la altii/ele pe bloguri.

Mlle De Read, stii ca exista un cafe Finjan la Chicago? Si daca ai timp, check out this: legerdenez.blogspot. com, sa-ti inghiti tigara. Ca Mme De Reac, io beau cafeaua ca burghejii: cind din ceasca Wedgwood (cu flori), cind din portzelana kineza subtzirissima, cind din faiantza (Meissen). Si nu pociu fara toarta, sint la senectute si mi-e incomod fizic. De psihic nici nu mai vorbim, psihi mu.

24. vera cimpeanu - August 28, 2008

zaza – Mlle De Reac, evident. I apologize.

25. calatoare - August 28, 2008

Sa-ti spun cum imi imaginez eu blogosfera: o strada ingusta, pietruita, pe care se vanzoleste o multime curioasa (e loc si de magarul ocazional), in plimbare fara un tel precis in afara de dorinta de a gasi un loc placut in care, iata, sa se mai hodineasca la o ceasca de cafea. Noi stam pe scaunele (diminutiv) in fata pravaliilor (*insert here ibricul de alama cu cafeaua aburinda, in nisip incins*) bucurosi sa intram in vorba cu cine se opreste in pragul nostru. Uneori vorbim intre noi peste drum sau ne ducem pe la altii, fie sorbind tacuti cafeaua si atenti la conversatie, fie bagandu-ne in vorba.

Finjan s-a notat.

26. vera cimpeanu - August 28, 2008

Peripatetika – esti o fiinta MULT mai cumsecade decit mine: eu sint reactionara. Adica elitista. Adica, ma-ntelegi, sa ai IQ-ul de la 120 in sus (desi al meu trebe sa fie pe la 50 acu), sa imi zici chestii totally interesante, neasteptate, amuzante, adica sa ma stimulezi intelectual, altfel nu stau de vorba cu tine. Nu a doua oara. Asta cu ‘bucurosi sa intram in vorba cu ORICINE’ – brava daca poti, eu nu. Esti un om bun si sper sa ramii asa.

27. calatoare - August 28, 2008

Cum spuneam, exista si magarul ocazional, dar vad ca, din fericire, la pravalia asta nu s-a oprit. Si oricum, l-as face sa dispara inainte sa bage fetzele luminate de seama 🙂 ‘Oricine’ se referea la trecatorul necunoscut cu care am putea intra in vorba. Speranta mea, desigur, e sa fie like-minded. Sunt mai degraba o optimista.

28. Zaza - August 31, 2008

Fetele, brava! Aşa mă gândeam şi eu: cu strada and all, that is. 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: