jump to navigation

Umbra lui Bulgakov. La Bucureşti July 26, 2008

Posted by Alt.L in Uncategorized.
trackback

Am văzut azi că Ruxandra Cesereanu a început să publice pe Liternet jurnalul de călătorie din 2005 când, împreună cu Marta Petreu, Corin Braga şi Virgil Mihaiu, a pornit-o pe urmele lui Bulgakov la Moscova. Anul trecut am căutat în librării cartea lor, Sadovaia 302 bis. Fără succes. Doar la Cărtureşti (lângă Patria) ştia un domn de existenţa cărţii şi mi-a aruncat o exclamaţie în care admiraţia şi mila erau la paritate: “Noooooooooooh! Am auzit şi eu de cartea aia dar n-a văzut-o nimeni!” Şi părea că e prima oara când chiar vedea pe cineva alergând după cai verzi pe pereţi (my favorite pastime and it keeps me in shape too). Căci se pare că editura clujeană Apostrof, care a tipărit cartea, e cât o virgulă de mică şi de la Bucureşti nici nu se vede.

Între timp, am gasit site-ul acesta, cu locuri, hărţi, personaje, etc. E făcut de un belgian, Jan Vanhellemont, care a citit cartea la recomandarea unei prietene şi, după cum spune, i-a rămas inima la Moscova (“I lost my heart in Moscow”). Un prieten american căruia i-am recomandat şi eu cartea mi-a spus cam acelaşi lucru: “I wasn’t reading a book…..it was a place I went to.”

Yup. Tell me about it.

Aşadar, ştie cineva unde pot găsi Sadovaia 302 bis? La Bucureşti, nu la Moscova.

Advertisements

Comments»

1. nudiflorum - July 26, 2008

Pai, as zice sa incerci mai intii prin “intreaba un prieten”. Dar acum nu-l mai intreba. Pentru ca ieri te-am scos din casa cu forta, m-am simtit datoare sa ma recompensez si sa fiu eu acel prieten, asa ca dau link mai departe la ce am gasit:
http://www.revista-apostrof.ro/carti.php?cid=30

2. calatoare - July 26, 2008

@nudiflorum: hihi, mersic! dacă îţi mai aduci aminte, chiar am vorbit un pic de cartea asta anul trecut şi adevărul e că te-ai oferit să te interesezi, dar între timp pe mine m-au luat vânturile, valurile 🙂 şi mi-am mutat interesele. acum, noroc cu insomniile astea că mai pescuiesc câte o una-alta din memorie…

pot să te rog ceva? mai scoate-mă din casă cu forţa că mi-a plăcut 😀
să zicem săptămâna viitoare? 🙂

3. alt.L - July 31, 2008

@nudiflorum: Am comandat cartea! Pagina respectivă nu funcţionează deocamdată, dar le-am trimis un e-mail la care mi-au răspuns foarte prompt şi mi-au zis că mi-o trimit în sistem ramburs. Sunt foarte încântată.

4. vera cimpeanu - August 25, 2008

alt L – Ai primit-o? A fost simplu? Ti-a adus-o la usa? Cum stiu ei la ce ora esti acasa?
Cum e cartea?

5. calatoare - August 25, 2008

Da, am primit-o foarte repede chiar. Doar am completat formularul online (daca nu, poti sa le trimiti un email la apostrof@revista-apostrof.ro pentru ca sunt foarte prompti), mi-au trimis-o prin posta si am platit cand am ridicat-o de la mesagerie. Chiar ii felicit pentru serviciul excelent si pentru usurinta si rapiditatea cu care am comunicat.

N-am avut timp deocamdata decat sa o rasfoiesc (pe ce mi-am aruncat ochii mi-a placut), dar o sa scriu despre ea de indata ce ii vine randul 🙂

6. vera cimpeanu - August 25, 2008

Ok, ok, merci si bine te-ai intors in lumea noo. Acu, cind va fi interesant, macar citeva luni. It will set some hearts aflutter.

7. alt.L - August 25, 2008

Calatoria a fost lunga, dar am ajuns cu bine. Sunt inca nauca si de aceea poate n-am inteles deloc ce ai vrut sa zici 🙂 Ce-o sa fie interesant? What hearts?! Ma simt caraghios cand I don’t get it dar curiozitatea e mai mare decat vanitatea 😀

8. vera cimpeanu - August 26, 2008

Peripatetika – poate gresesc, dar mi s-a parut ca vorbim despre SUA. Pai, daca da, vorbesc despre exercitarea drepturilor civile ale populatiei, nu? Un subiect care, pe mine, ma intereseaza destul de mult. Da’ poate pe tine nu, sorry.

9. calatoare - August 27, 2008

Asta era! Cum spuneam, sunt inca nauca. Si inca simt nevoia sa pun un pic de distanta intre mine si realitatea exterioara. Altfel, ma intereseaza subiectul, dar nu si felul in care e dezbatut aici (cel putin la televizor). Nu se poate imagina o cocina mai mare in care fiecare incearca sa-l terfeleasca pe celalalt cu ce are la-ndemana. Iar agresivitatea e de nedescris. Prima data (in 2004) cand am participat ca public spectator am ramas perplexa. Cred ca am facut o remarca in acest sens la scoala si o prietena poloneaza mi-a spus razand: “Ce, sunt primele tale alegeri aici? Then brace yourself!” In plus, nu mai am cablu. Ajuta f mult, haha.

10. ruxces - February 23, 2009

amuzant. am gasit doar acum ce este scris aici. cartea poate fi comandata (cum explica aici cineva) la revista apostrof. dar in curind voi publica la editura limes din cluj un close reading pe “maestrul si margarita”! r.c.

11. calatoare - February 23, 2009

Mulţumesc de vizită! Cum explicam chiar eu*** 🙂 , după ce m-a luminat nudiflorum, am comandat-o la Apostrof şi a mers totul strună.

Aşteptăm cu mult interes close reading-ul!

***Confuzia se produce pentru că online am două nume (dar o singură personalitate!): eu sunt şi Alt.L şi călătoare. Dacă intersează pe cineva 🙂 o să explic de ce.

12. ruxces - March 1, 2009

calatorilor si calatoretzelor le sade bine cu drumul catre si printre carti! voi da de veste cind apare Gourmet, cartea de close reading! gracias pentru empatie.

13. calatoare - March 1, 2009

ruxces: Anytime! Multumim. Pana atunci, mai asteptam un pic, mai calatorim un pic 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: