jump to navigation

Glissando December 18, 2007

Posted by oblia in Peregrinatio 1.
Tags:
trackback

Bucureştiul e arestat de frig. Îmi plac crustele de gheaţă de pe trotuare, crocante ca nişte prăjituri făcute de-o bunică spiţereasă. Şi coloanele de abur, gemenele, care-mi ţâşnesc din nări când respir – parcă aş fi calul lui Moromete în zorii zilei când l-a dus pe băiet la şcoală întâia oară. În fine, aerul aspru, de capelă protestantă, care insinuează, în lipsa oricăror repere muntoase, oarece altitudine…

Sâmbătă dimineaţă cădeau fulgi cât bobiţele de griş pe capota încălzită a maşinii. Durau 2 secunde. Şi dispăreau. Hipnoza ciclului nostalgic al eternei dispariţii. Şi cum (se poate de) contează fiecare, fiecare granulă din universul ăsta aproape doar ipotetic.

Uneori mi se pare că Creatorul e disperat de-namorat de Lume.

Advertisements

Comments»

1. dan - December 18, 2007

hihi, ceaa mai draguta descriere a “fenomenului” :p

2. notalent369 - December 18, 2007

aproape ca reusesti sa ma faci sa simt spiritul craciunului.multumesc.

3. oblia - December 19, 2007

oh, but it’s been in the air since the end of Nov, n-ai simtit? 🙂

4. gramo - December 21, 2007

omg, cat de frumos poti sa scrii!

5. oblia - December 21, 2007

hi! ce sentiment de solidaritate ma cuprinde cind vad ca si altii sunt treji in miezul noptii 🙂 welcome to the night club gramo :))) micutzul doarme si tu pe net… 🙂

6. Vlad - December 24, 2007

Voici l’hiver, tueur des pauvres gens.

7. eXstatic - December 24, 2007

Of, nu înţeleg franceza… 😦 “Iată iarna…” mai departe nu ştiu…

8. notalent369 - December 26, 2007

..criminalul bietilor oameni.
;;)

9. eXstatic - December 26, 2007

Multumesc. 🙂

10. vera cimpeanu - January 3, 2008

1. La multi ani! Si sa ai parte!
2. Sint inca la New York, unde NU ninge de fel, in schimb temperatura e sub -10 Celsius, la care se adaoga ceva numit de ei chill factor (=efectul vintului de la ocean, ici colea-sha), care face ca sa simti -20. Adica, sa stai dracului in casa, sa asculti tangouri argentiniene si sa fumigenezi la gindul ca Bucurestiul e arestat sub zapada, ca totul e alb, ca…
3. In aceeasi (?) ordine de idei: ai capatat DVD-ul cu Oblio, despre care se conversa in ianuarie 2007? Ca trecu anu’ si ma gindesc ca ati avutara timp sa rezolvati chestiunea. In speranta unui raspuns pozitiv, ma gindesc de pe acum la ‘me and my arrow’ si la vocea omului acela. Care nu a mai facut nimic cunoscut dupa Oblio. Unless I am gravely mistaken.

11. oblia - January 8, 2008

Draga Vera, iarna cu fumigenare si tangouri suna foaaaaaarte bine! Nu-i vorba ca, revenita in Bucuresti, mi-a placut si mie cit de paralizat era totul – de cind n-a mai avut urbea asta parte de-asa liniste, si non-iliesciana! N-am multe momente cind regret ca nu am coditza ca sa wag it cutzu-like, dar ieri am avut unul: cind ma plimbam pe strazile troienite si iar ningea pasnic.
DVD-ul, nem. Dar am cintecul respectiv: l-au tot dat la radio Guerrilla anul trecut, asa ca am profitat de ocazie si mi l-am inregistrat batrineste (putin ciuntit, ce-i drept) pe o caseta audio.
Si la multi ani frumosi!

12. eXstatic - January 14, 2008

Vera Cîmpeanu, numele tău îmi aduce aminte de o poveste, “Cîmpan Verde şi Frumos”. 🙂

13. oblia - January 14, 2008

pt. exstatic: don’t push it. 🙂 stii, cind nu cunoastem in viata reala oamenii carora ne adresam pe net, nu e totdeauna ok sa le vorbim ca si cum ne-ar fi amici la catarama…

14. vera cimpeanu - January 18, 2008

Ilinca, don’t fret! I’ll behave!!! In rest, cum sa capat si io inregistrarea? Nu zic asta cu la multziii aniii, ca m-am scirbit, ca a inceput la jumatea lui noiembrie si mi s-a taiat.

15. oblia - January 18, 2008

draga Vera, pai cum sa facem? ne vedem, va dau caseta si inregistrati cintecul, doar ca va trebuie un dublu casetofon, ca sa il copiati de pe caseta mea pe-a dvs. (vi l-as copia eu, dar n-am dublu casetofon). e bine-asa? a! trebuie sa va mai spun ca, fiind inregistrat de la radio, e cit se poate de amatoricesc, iar finalul continua un pic hurducat in alta melodie (frumoasa si aceea…). totusi, nu e de gasit pe net? caut si va spun.

16. Oblia - January 19, 2008

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: