jump to navigation

SF April 20, 2007

Posted by oblia in Peregrinatio 1.
trackback

Există, am citit cândva, societăţi fondate pe ruşine (Grecia antică) şi societăţi fondate pe vinovăţie (cele creştine contemporane, precum a noastră românească). În care “relaţiile inter-umane” sunt reglementate (fie, subliminal) de aceste două pietre de temelie.

Aştept, de la viitorul de circa 30 de ani care mi-a mai rămas, inventarea unei societăţi întemeiate pe răspundere – locuită nu de ruşinaţi, nu de vinovaţi, nici de ruşinabili, nici de culpabili. Ci de responsabili. Aş deceda, zău, împăcată.

Advertisements

Comments»

1. mona - April 20, 2007

de ce spui ca era grecia fondata pe rusine? eu o vad solara, implinita, desteapta, poeticoasa..

2. oblia - April 20, 2007

hm :)) pai pentru ca era rusine sa nu fii implinit, de exemplu… 🙂 sa nu fii curajos, sa nu stralucesti. nu stiu, nu sunt specialista, iar conspectul din cartea acelui domn e undeva in teanc… incerc sa imi amintesc o poveste despre un “loser” din grecia si nu reusesc, iata… 🙂

3. mona - April 20, 2007

aaa, in sensul asta.. ca aveau un cult al eroicului adica. mda, nu stiu un loser celebru nici eu. dar mi se pare ca aveau in acelasi timp un cult al taifasuirii, al statului la poveste si al vorbitului cite-n luna si-n constelatii precum vedem in banchetul de ex, nu? un cult al timpului ca durata, nu ca trecere.
si totusi daca ma gindesc la mituri cred ca gasesc ceva “loseri” misto pe-acolo. in fond orfeu se indoieste si priveste in urma, zeus e mai tot timpul “busted” de etern geloasa-i nevasta, narcis mai ca pica in put ca natingu’..:)))

4. oblia - April 21, 2007

daaaaa, cultul taifasuirii! :)))) eh, si noi in ce vremuri de castratziune discursiva traim…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: