jump to navigation

Trânta din pod April 16, 2007

Posted by oblia in Peregrinatio 1.
trackback

Vineri seara am fost la concert Tamango, în podul de la La Scena. Tamango – linguri şi voce, Sorin din Timişoara – acordeon, tamburină şi voce, Aurel – tobă şi Mihai Iordache – saxofon.

Oscilarea dezlânată între jazz şi ţigănească, datorată nu-mi dau bine seama cui (să zicem…), a rămas netranşată până la final. Un concert deconcertant, din acest punct de vedere.

Totuşi, pe porţiunile revendicate de Tamango & Sorin (care după concert s-au şi despărţit, înţeleg, ceea ce, hei, echivalează cu o viitoare împăcare) o altă lume reuşea să se închege.

O lume în care Tamango deapănă genial firul jelaniei, până te prinde, greu, masiv, în plasa durerii, zăcământul acela de suferinţă al unei omeniri totuşi unitare, pentru ca Sorin să te-nhaţe deodată de chică şi să te trântească drept în mijloc de-nvârtită, unde ori chiui, ori pieri.

Din afundurile durerii, trosc, în înălţimile bucuriei, dintr-o singură răsucire. Comutatorul spiritului ţigănesc, cu nimic mai prejos de exploziile lui Zorba, e una din cele mai sănătoase invenţii ale omului. Acordă suferinţei exact atâta timp cât i se cuvine; dar după aceea avântă-te iar.

A fost frumos în pod, cu Tamango & co.

Advertisements

Comments»

1. m - April 16, 2007

p.s.: flatat de infratire. e incredibil cum ti-am descoperit si eu blogul, lumea nu spune nimic. multime de bloguri nule sau semi-sunt la vedere, dar pe acelea care te-ar interesa nu le vezi nicaieri.
insemnarea ta se referea la un CANON de frumusete. ei bine, eu am dat de blogul tau cautand pe net ceva despre un aparat foto Canon…
eh voila…
ganduri bune

2. Lixandru Georgiana - April 27, 2007

Salut.

Concert Tamango la Vama Veche in El Comandante, Sambata 28 Aprilie, ora 22.00

Formula este una noua. Pe langa Tamango, voce/linguri, Pericol-Acordeon; Vigi-darabana, vom avea si un invitat special: Batranu’ – un mosulica la vro 68 de ani care are vro 2 dinti in gura si le trage batraneste la vioara. Cei doi se vor intrece in tiganeasca-batraneasca.

To la Vama veche Concert Tamango in El Comandante,pe 1 Mai, ora 22.00, invitat special Iordache. Vor incerca sa imbine tiganeasca cu jazzu’.

Daca vrei iti trimit si poze!

3. oblia - April 28, 2007

georges, as vrea sa vin, dar am sa fiu la Busteni 🙂
pot sa zic ceva? ca feedback de simplu ascultator: 1. nu mai imbinati tiganeasca cu jazz-ul (e o “romanizare” nenecesara si muzial nepotrivita – dupa parerea mea). 2. lasa-i sa fie naturali, like don’t overwhelm them with advice/directions…
si poze da, vreau!! multzam si bafta! sa-mi mai zici cind sunt concerte in Bucuresti 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: