jump to navigation

Covorul roşu April 2, 2007

Posted by oblia in Peregrinatio 1.
trackback

Am spus-o de mai multe ori, acum o şi scriu: inestimabile fiinţe, când constataţi că vi se devitaminizează self-esteem-ul sau, Doamne feri, vi se înviorează depresia peste limita acceptabilă, mergeţi în Piaţa Amzei.

Intraţi în hala de legume-fructe pe uşa termopanică şi treceţi în pas aşa, nici prea-prea, nici foarte-foarte, printre două şiruri de tarabe, de la un capăt la celălalt. Să tot fie 15-20 de metri, cred.

În acei 20 de metri, în acel minut, toţi ochii vor fi aţintiţi asupra voastră, veţi fi catalizatorul unui val mexican de apelative pline de pozitivism şi altruism, “doamnă, haideţi să vă dau nişte ridichi frumoase!”, “domnişoară, haideţi la mere ieftine şi bune!”, “domnule, poftiţi la salate proaspete!”, toate adresate vouă şi numai vouă, plouând ca flashurile fotoreporterilor asupra vedetelor de pe covorul roşu de la Cannes.

Ieşiţi pe cealaltă uşă termopanică, refăcuţi ca după o good old cură la Govora.

Advertisements

Comments»

1. moniK - April 2, 2007

dar oare in Piata Dorobantilor n-o fi tot asa?

2. oblia - April 2, 2007

nu stiu, ca acolo nu prea ajung. stii tu?e tot asa? propun ca, daca da, sa le numim “ego boosting areas” :)) sa facem petitie la primarie, zici?

3. moniK - April 2, 2007

acolo se vorbeste in englezaaaaaaaaaa!

4. oblia - April 3, 2007

ok, atunci numai la dorobantzi punem “ego boosting area”.

5. Vlad - April 3, 2007

Iar dacă te opreşti la o tarabă, e posibil ca vânzătorului să-i sarĂ literalmente în cap alţi 10 vînzători, “eu l-am văzut primul, ba eu, concurenţă neloială, ba p-a mă-tii”, dinţii zboară, crime se înfăptuiesc, războiaie izbucnesc, doar de dragul tău, de parcă ai fi Elena din Troia.

Ştiu. De 28 de ani merg în Amzei.

6. oblia - April 4, 2007

taraba, razboi, elena din troia? acum, nu exagera si tu cu mersul la amzei, da? ;)) once a month will do. 🙂

7. Gratiela - April 5, 2007

mai io nu stiu de ce vi se pare voua ego boosting 🙂 in situatiile astea io mereu ma simt de parca scrie “turkey” pe mine:) adica ietete ca mai apare un tolomac de jumulit. So pa el/ea! Si pot sa va confirm ca si la piatza 1 mai tot asa e. De-aia de multe ori prefer sa ma duc la un mega image or similar ca sa ma holbez in voie la produse fara sa ma simt harasata. E adevarat ca am o cucoana de la care iau cu predilecite fructe din amzei. si care e foarte draguta albeit a bit aggressive. uneori nu ma duc acolo special sa nu ma simt obligata sa cumpar de la ea. maybe i need a srink:)

8. oblia - April 5, 2007

ei, dar eu nu vorbeam de cumparat. la cumparat, da, te haraseaza. dar numai daca treci intins printre ei, fara nici un gind si nevoie de cumparare, e misto! cred… 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: