jump to navigation

Lumi March 26, 2007

Posted by oblia in Peregrinatio 1.
trackback

Nu ştiu de ce m-a traversat acest stop-cadru aseară, la culcare. Poate fiindcă, într-un fel, încetam puţin să exist, dormind.

Închipuiţi-vă: a avut loc nu ştiu ce cataclism mondial şi lumea e pustiită de viaţă. Nici un om, nici un animal, nici o pasăre, nici un peşte nu mai există. Poate doar vreun gândac agonizând pe-o ţeavă înfundată.

Pustiu. Clădiri năpădite de igrasie şi plante-agăţătoare, ziare-ngălbenite suflate-n rotocoale de mii de ori pe-aceeaşi stradă de-un vânt impasibil, masivitatea-ncremenită-n cenuşiu a betoanelor părăsite. Şi un scârţâit, două, de rugineală dintr-o balama oarecare sunând aşa, prin spaţiu.

Şi nimeni, nimeni. Toţi am pierit demult. Totuşi, undeva, toţi şi toate continuăm să existăm, zumzăind de vitalitate, de literă, de culoare, de sentiment, de spirit – cam macabru, în condiţiile date, însă continuând, oricum, să fim: pe servere.

Nu mai există cântăreţi, totuşi pe servere Youtube continuă să fie: o galaxie de voci, glasuri, cântece, melodii, ritmuri, dansuri. Nu mai există fiinţe care să zboare, totuşi sute de mii de penaje, colorituri, fâlfâituri continuă să anime o infinitime de pagini web despre păsări. Nu mai există jucători, totuşi pe servere colcăie maşini de cursă, regine şi regi, insule, comori, hărţi, războinici, hac, ţac, scoring points, viteză, animaţie, frenezie.

Nu mai are cine să gătească, să crească copii, să se excite, să ţină discursuri, să deguste definiţii sau articole savante, dar serverele continuă să fiarbă de reţete, ponturi parentale, pornoşaguri, iţe politice, intrări de dicţionar şi gânduri de colecţie erudită.

Nu mai are cine să trăiască, şi totuşi serverele zemuiesc de ce-a experimentat cutare în ziua cutare, de viaţa mea şi-a ta, de blogul meu şi-al tău, de comentariile noastre la ce mi s-a-ntâmplat, la ce ţi s-a-ntâmplat.

Nu vom mai fi pe Lumea Asta, iar pe Lumea Cealaltă nu ştim dacă vom fi. Nemizând totul pe un pariu riscant (absurd?), precum Pascal, omul a pus mâna, pragmatic, de şi-a inventat singur nemurirea. Vom continua să existăm pe servere – pe Lumea Ceastălaltă.

Advertisements

Comments»

1. eXstatic - March 27, 2007

Si in acea lume vom continua sa scriem bloguri, nu-i asa? 🙂

2. Gratiela - March 27, 2007

de bloguri nu stiu de e sigur da mizeria asta de politica romaneasca cred ca va functiona ca un virus si se va replicate itself la infinit 🙂

3. Gratiela - March 27, 2007

… si ma rog, mai ramine gindacu ala .. si Cher 🙂

4. moniK - March 27, 2007

pai atunci contribuie la lumea paralela ca tocmai ti-am dat o lirico-leapsa. nu stiu de ce, dar stiu ca n-o sa te supere, mai ales ca a trecut luna, hi hi

5. oblia - March 27, 2007

pt. andrei: mmmmmnu cred ca vom continua sa scriem bloguri… sau nu asa vedeam eu treaba. hei, dar poate vor prinde viata si se vor continua singure! niste mutantzi, clonele noastre virtuale. dar devine prea complicat, deja… 🙂

6. oblia - March 27, 2007

pt. gratiela: gindacul si Cher?? LOL baaaaa sa nu te iei de Cher ca mie-mi place de ea. sau macar include-o si pe Tina Turner, eeeee? 🙂

7. oblia - March 27, 2007

pt. monik: noooooooo. noooooooooooooooooooooooo. nooooooooooooooooooooooo. cum, a si trecut luna?? cu mare teama am citit leapsa ieri pe blogul tau (aia cu cuvintul preferat/urit) si am rasuflat usurata la sfirsit… dar iata ca ursita deja m-a palit…. bine, monik, cum zici, o sa lepshuiesc iar… 🙂

8. moniK - March 27, 2007

e doar un vers, o parte dintr-o poezie! am si inregistrat-o! fac orice sa continui tu!

9. oblia - March 27, 2007

pt. monik: aaaaaa, daca-i poezie stai sa-mi scot vodka din frigi! :)))

10. moniK - March 27, 2007

cu ceai nu merge? eu am incercat cu apa necarbogazoasa;)

11. oblia - March 28, 2007

de unde urzicile, atunci?? NEcarbogazoasa ai zis? in fine, m-am achitat… 🙂

12. moniK - March 28, 2007

merci…nu stiu cum sa citesc versul tau, la urmatoarea recitare…dar astept sa vad ce scrie Vlad si cui paseaza el povestea…ca e greu sa inregistrez, ilustrez muzical si chiar video;)

13. oblia - March 28, 2007

nu stiu nici eu, zau… 🙂 voiai s-o inchei? if yes, you should’ve said so – am zis sa se mai fericeasca si altii… eu n-am reusit sa ascult inregistrarea audio, nu-mi merge. vai, aia video va fi o poezie!… :)))

14. oblia - March 28, 2007

pt. monik: ooops… ai vazut ce s-a ales de leapsa??… LOL


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: