jump to navigation

Bandidas, Madre de Dios!… January 31, 2007

Posted by oblia in Peregrinatio 1.
trackback

Azi am fost la “Bandidas”, în care joacă ŞI Penélope Cruz, ŞI Salma Hayek – fără milă!…

Cu cele două cele mai frumoase femei din lume (ori cel puţin din lumea spaţiului public mondial) pe ecran, şi la oră moartă pentru cinematografie (respectiv 3:30 după-amiaza, “în timpul programului de lucru” – grin), în sală erau vreo 10 persoane: doi ciudaţi, un nene din provincie care pasămite îşi omora timpul până la ora de plecare a trenului, cu bagajul după el, şi câteva doamne respectabile, genul acela de proaspăt pensionară luminată, care ştie şi poate, în sfârşit, să-şi trăiască viaţa în mod instructiv şi plăcut.

Legendă mexicană o ţâră revoluţionară, cum le şade bine poveştilor cu/din Mexic, protest anti-gringo hazliu şi ne-exagerat, “Bandidas” este o comedioară deosebit de simpatică şi relaxantă la care merită să mergeţi în special dacă viaţa a ajuns să vă pară, în această conjunctură astrală, un picuţ fără sare şi piper.

Veţi vedea o Penélope Cruz ţărancă proastă, dar inimoasă; o Salma Hayek domnişoară de pension european strânsă-n corset (se dă pe brazdă, pân’ la urmă); pe Penélope sărutând ca o fetiţă arierată (şi ea se dă pe brazdă); pe Salma dându-i lecţii destoinice pe bietul Steve Zahn, legat; pieptul impecabil lucrat al lui Steve; pe cele două înghiontindu-se, atât fizic, cât şi moral, ca două fetişcane năbădăioase ce sunt; pe cele două făcând flotări în râu, cu doar cămeşile de in pe dânsele, sub bagheta unui maestru spărgător de bănci; în fine, un cal mucalit, deştept-foc şi superb.

Cine putea să aibă tot melanjul ăsta de idei uşoare, dar nostime? Evident, doar un francez: Luc Besson, producător şi co-scenarist.

(La final, o mică notă culturală: gringo, cum mi-a explicat un amic peruan, datează din timpul războiului mexicano-american din 1846-48. Soldaţii americani purtau uniforme verzi, iar mexicanii le strigau să plece la ei acasă, astfel: “green, go!” Wikipedia are, însă, altă părere.)

Advertisements

Comments»

1. medeea - February 1, 2007

niciodată nu o să ştii care e etimologia adevărată… ca la dracula… sunt 2 variante şi încă se dau cap în cap istoricii
filmul ăsta chiar o să-l văd… dacă tot m-am uitat la porcăria aia de apocalypto, trebuie să sompensez

2. oblia - February 2, 2007

hai, tu, ca n-a fost chiar porcarie. doar ca foarte, foarte scary. daca il pui in categoria thriller, e chiar bun, pe genul acela! nu zici?

3. medeea - February 2, 2007

mie în filmul lui mel nu mi-a plăcut nimic… absolut nimic… deci petnru mine a fost o porcărie 😀 (sunt recalcitrantă acum şi supărată pe el) în schimb am reuşit să descarc bandidas… ce pot să zic?… am râs în hohote. e foarte fain filmul, iar calul e criminal 🙂

4. oblia - February 3, 2007

no, ma bucur ca l-ai vazut si ti-a placut! 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: